Carnivore – vad säger omvärlden? IIII del 2

Jag har under detta senaste halvår med hjälp av Carnivorekosten fått tillbaka min grundfigur och är smal men inte underviktig. Jag är i stort sett alltid frisk. Men jag har fått en del märkliga reaktioner från omgivningen som jag vill kommentera.

Brister?

En del mer generella ifrågasättanden som inte varit riktade mot just mig, har varit mer bekymrade över vilka näringsbrister denna kost skulle kunna generera. Då främst av vitaminer/antioxidanter. Det är en relevant fråga. Det finns ny forskning som tyder på att behovet av antioxidanter minskar på denna rena kost, men det krävs mer oberoende forskning för att fastslå det.
Jag garderar mig (alldeles oavsett kost) och tar tillägg i form av B-komplex, C-vitamin (D-/ och K-vitamin höst, vinter och vår). Jag tar även glutamin för tarmhälsan och för att minska risken sockersug. Jag gör egen buljong (kyckling) som ger mycket gelatin då jag vill åt kollagenet eftersom den egna produktionen av kollagen minskar med åren. Likadant med tillskottet av Omega 7 – Havtorn, vilket är bra för slemhinnorna särskilt ögonens som för mig är torra.
Sen får man inte glömma att kroppen själv tillverkar de antioxidanter vi behöver. Men visst kan den behöva stöd.

För mig verkar det logiskt, att ju mindre skräp man äter, desto mindre är behovet av antioxidanter och vice versa. Jag ser med spänning fram mot mer forskning i ämnet.

Kycklingbuljong